Kitabın başlığı alışılmış başlıkların dışında. Atatürk’le ilgili böyle bir başlık önce yadırganıyor. Halbuki bozkurt bir sembol. Nasıl Fransızların sembolü horoz, Rusların sembolü ayı ise, Türklerin sembolü de bozkurttur. Ama ideolojik önyargılardan uzak Atatürk’ün önemini anlayabilmek için her şeyden önce onun hayatını incelemek, neler yaptığını, neleri hangi düşünce içerisinde gerçekleştirdiğini iyi analiz etmek gerekir. Atatürk, Türk milliyetçiliğini ve Türklüğü son derece önemsemiş ve Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan “bozkurt” motifini de hayatında hep öne çıkarmaya çalışmıştır.
TBMM’de, daha Cumhuriyet ilan edilmeden, 1922’de bozkurtlu pul çıkarmış takip eden yıllarda da farklı bozkurtlu pullar piyasaya sürülmüştür. Maarif Vekaleti (Milli Eğitim Bakanlığı), Atatürk’ün direktifiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet armasını seçmek için 1925’te bir yarışma açmış, yarışmayı Namık İsmail’in “bozkurt” figürlü eseri kazanmıştır. Yine Atatürk’ün isteğiyle 1935 yılında Bozkurt markalı bir sigara çıkarılmıştı. Kahramanmaraş’ta, 1936 yılında, Atatürk’ün emriyle “Bayrak Tutan Bozkurt Anıtı” yapılmıştır. Atatürk bozkurtu Türk’ün sembolü olarak benimsemişti. O kadar benimsemişti ki çalışma masasında, çağırma zili olarak bozkurt motifi kullanıyordu.
İşte bu kitap, 1919 yılında esir edilmek istenen kutlu budununu hapsolduğu dağın ardından yeniden çıkartan bir BOZKURT gibi, kendi deyimi ile milleti muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için büyük bir mücadele veren TüRK’üN BİLGE BAŞBUĞU Mustafa Kemal Atatürk’ün bu büyük mücadelesini okura sunma amacını gütmektedir.
-Prof.Dr. Cemalettin Taşkıran-
Bora İyiat - Bozkurt Atatürk Türkün Bilge Başbuğu - PDF
Dosya sayısı birden fazla olduğunda ilgili sayfadan indirin. (Download botunu hata verir)
UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.