Lütfi Filiz’in kırkbeşli yıllardan doksanlı yıllara gelinceye kadar değişik dönemlerde bestelemiş olduğu ilahiler, kendisinin okuyuşu esas alınarak notaya alınmış ve “Noktanın Sonsuzluğu” serisinden “İlahiler” ismi ile bu kitapta bir araya toplanmıştır.
İlk mürşidi Osman Dede zamanında ilahileri nağmelenmeye başlayan Lütfi Filiz, pek çok şiirini ve “Kenzi” mahlası ile yazan son mürşidi Aziz Dede’nin şiirlerini ilahi olarak bestelemiştir.
İçinde taşıdığı büyük aşkla pek çoğunu mürşitlerine ithafen yazıp bestelediği ilahilerini son derece sade ve kendine has üslubuyla değişik makam ve usullerde nağmelendirmiştir.
Fani Divanı’dan ilahilerin yer aldığı bu kitabın son bölümünde ise Lütfi Filiz’in bestelediği şarkılardan bir demet yapıp sizlerle paylaşmak istedik.
– A. Şenol Filiz-
Bu eser, gönüldeki coşkunun seylabıdır
Bu eser, aşkla yanan aşığın feryadıdır
Kendinden kendinedir, yine ol bu nağmeler
Bu eser ki Kenzi’ye Fani’nin itirafıdır.
Lutfi Filiz - Noktanin Sonsuzlugu 2
Dosya sayısı birden fazla olduğunda ilgili sayfadan indirin. (Download botunu hata verir)
UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.