Ara
Generic filters

Alan Palmer – 1853-1856 Kırım Savaşı ve Modern Avrupa’nın Doğuşu

1853-1856 Osmanlı-Rus Savaşı, savaşların çoğu gibi kahramanlık destanları yaratmıştır: Silistre Kafkaslar ve Kırım.. Destanlar insanın savaşçılığını ve kahramanlığını vurgularlar ama savaş enilen ölüm kalım oyununun neden ve nasıl oynandığını izah etmede yetersiz kalırlar. Oysa en can alıcı soru budur. Yanıt da siyasetin içinde gizlidir. Elinizdeki kitap, her şeyden önce bu sorunun peşindeki bir çalışmanın ürünüdür.
Uluslar arası ilişkierde bir dönüm noktası olan Kırım Savaşı, günümüzde özellikle İngiliz birliklerinin bir Rus devletinin düzenli ordusuna karşı savaştıkları biricik örnek oluşu, basın tarafından başından sonuna kadar izlenen ilk görselleştirilmiş savaş oluşu ve tarafların ilhamını napoleon’lu bir geçmişin bulanık anılarından aldığı, fakat geleceğin öngörülmesini de sağlayan bir savaş oluşu ile dikkat çekmektedir.

UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Share

One thought on “Alan Palmer – 1853-1856 Kırım Savaşı ve Modern Avrupa’nın Doğuşu

Bir cevap yazın