Ulusların dilleriyle düşünme biçimlerinin ilişkisi nedir? Dile bakıp onun ardındaki yaratıcı düşünmeyi anlayabilir ve yorumlayabilir miyiz?
Ulusların düşünme biçimleriyle «tarih»leri arasında, giderek «insanlık tarihi» arasında nasıl bir ilişki vardır?
Bu kitap «Anlayan Tarih» başlığı altında topladığı bu sorulara bir çözüm getirmeye çalışıyor. W. von Humboldt, B. L. Whorf, W. Dilthey, M. Heidegger, H. G. Gadamer, M. Merleau-Ponty, Jorge Luis Borges ve bizde henüz tanınmayan J. Lohmann’ın bu konudaki görüşlerini irdeleyip eleştiriyor.
Önay Sözer - Anlayan Tarih - (Dil - Tarih İlişkisi Üzerine Bir İnceleme) 0.00 KB 0 downloads
Ulusların dilleriyle düşünme biçimlerinin ilişkisi nedir? Dile bakıp onun...UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Teşekkür ederim