“Her çağda bir anti-roman, bir Yeni Roman vardı. Çağımızda da, Kafka’nın romanı, Proust’un romanı, Joyce’un romanı, yeni romandılar; yani geleneksel romana karşı çıkan, onun yetersizliklerini görüp, algıladıkları, ortaya koymak istedikleri gerçekler uygun biçimler arayan, bu buldukları biçimlerle de kendilerine değin aydınlatılmamış özleri, gerçekleri önümüze koyan…”
– Ferit Edgü
(…)Kuşku Çağı günümüz romanın kaynakları, içeriği ve biçimi üzerine Sarraute’un geliştirdiği düşünceleri dile getiriyor.
Nathalie Sarraute’un dört denemesinden oluşan Kuşku Çağı ilk kez kitap olarak 1956 yılında yayımlandı.
Dönem olarak Fransa’da ve dünyada Yeni Roman akımının sürdüğü ve etkilerinin yaşandığı bir ortamda bu kitap çok ses getirdi.
Kitap aynı zamanda Yeni Roman ekolünün ilk teorik çıkışı sayılmaktadır. Nathalie Sarraute, kendine özgü kavramlar geliştirdiği denemelerinde özellikle genç yazarlar üzerinde derin izler bıraktı. Dostoyevski’den Kafka’ya, Joyce’tan Proust’a ve Virginia Woolf’a kadar modern romanın büyük öncülerinin yapıtlarını titizlikle inceleyen Sarraute, onların dönemin roman alanındaki devrimci gelişmelerine olan etkilerini ortaya koydu.
<!– #YASAKELMA
–>
Nathalie Sarraute - Kuşku Çağı 0.00 KB 0 downloads
"Her çağda bir anti-roman, bir Yeni Roman vardı. Çağımızda da, Kafka'nın...UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.
