Ara
Generic filters

Harry W. Gardiner,Mary J. Gander – Çocuk ve Ergen Gelişimi

Gelişim psikolojisi, psikolojinin en geniş ve en çok araştırılan dallarından biridir. İnsan gelişimini, doğum öncesinden başlayıp ölümüne kadar izleyen bu psikoloji dalının en dinamik bölümü de çocuk psikolojisidir. Özellikle ilk çocukluk çağının incelenmesi, günümüzde, psikolojinin en önemli uğraşlarından biri olmuştur. Geleceğin insanını yaratmanın yollarını araştıran bugünün bilimi, bütün dikkatini çocuğun zihinsel gelişimine yöneltmiştir. Gelecek yüzyılların, tam anlamıyla bilime dayanan, akılcı, çok boyutlu, çok karmaşık yaşam biçimine, ancak zihinsel olarak erkenden gelişmiş insanların uyum sağlayabileceği çok iyi bilinmektedir.
Çocuk ve Ergen Gelişimi, bir gelişim psikolojisi kitabı olarak, çocuğun gelişiminin bütün yönlerini derinliğine incelemekte ama özellikle zihin gelişimini vurgulamaktadır. Çocuğun ve ergenin gelişimiyle ilgili belli başlı kuramları tartışan, temel sorunları irdeleyen, güncel bilgileri derleyen, olabildiğince yeni araştırma bulguları aktaran bu kitap, insanı, kişilik bütünlüğü içinde kavramaya ve anlatmaya çalışmaktadır.

UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Share

One thought on “Harry W. Gardiner,Mary J. Gander – Çocuk ve Ergen Gelişimi

Bir cevap yazın