Ara
Generic filters

Josaphat Barbaro – Anadolu’ya ve İran’a Seyahat

Venedikli tacir ve elçi olan Josaphat Barbaro, Osmanlı- Venedik savaşlarının sürdüğü bir gönemde Venedik Cumhuriyeti adına Akkoyunlu Sarayı’na elçi olarak gönderildi. Görevi, Venedik Cumhuriyeti’nden Gönderilen ateşli silahları teslim ve Akkoyunlu Padişahı Uzun Hasan’ı Osmanlılara karşı savaşa teşvik etmekti. Karaman topraklarının Osmanlılara geçmesi üzerine silahları götüremedi ama Adana üzerinden kara yoluyla Akkoyunlu ülkesine ulaştı. Uzun Hasan’ın yanında bir süre kaldı. Doğu Anadolu’yu, İran’ı ve Kafkasları gezdi. Daha önce Tatarlar arasında geçirdiği dönemler ile Akkoyunlu ilkesinde edindiği izlenimleri büyük bir dikkatle törenlerine kadar gördüklerini ve duyduklarını abartmadan yazdı.
Barbaro, gördükleri yerler hakkında “Ben bütün ömrüm boyunca, gelenekleri ve görenekleri bizden oldukça farklı, medeni olmayan kavimler arasında yaşadım. Bizim diyarımızda olmayan birçok şey gördüm. Öyle ki, bunlar Venedik’ten dışarı gitmemiş insanlar için efsane gibi görünür” demiştir.

UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Share

Bir cevap yazın