Ara
Generic filters

Bahriye Üçok – Atatürkün İzinde Bir Arpa Boyu

Doğu İslam Toplumu’nu nakilcilikten akılcılığa yöneltmiş olan ve böylece bu topluma çağ değiştirme yolunda ilk adımları attıran Atatürk’ün ölümünden sonra hep izinde olduğumuz söylendi, durdu.

Ancak, önce O unutturulmaya çalışıldı: Pullardan, paralardan resimleri kaldırıldı, sonra da devrimlerinden, özellikle devrimlerinin temeli olan laiklikten küçük ama küçümsenemeyecek ödünler verildi: O’nun izindeydik.

çok partili siyasal yaşama geçişimizin ardından ilk çıkan kanun, O’nun ibadetin ulusal dilde yapılması yolunda bir adımı olan Türkçe ezan yerine yeniden Arapça ezanı getiren kanun oldu. Ama iktidara sorarsanız Atatürk’ün izinde idi.

UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Share

Bir yanıt yazın