Ara
Generic filters

Ayhan Geçgin – Son Adım

Astsubay kimliğini elinde sallayarak “İstanbul’da mezar mı kalmadı?” diye soruyor.

“Doğrusu kalmadı,” diye yanıtlıyorsun. Dalga geçip geçmediğini anlamak ister gibi sana bakıyor.

“Anamı mezar bulamadığımızdan,” diye devam ediyorsun, “babamın mezarına gömmüştük. Mezarlar bile artık iki katlı, belki üç katlıları bile vardır.”

Ne ayaksın der gibi baştan aşağı seni süzüyor. “İyi yere getirmişsin o zaman,” diyor sonra hafifçe sırıtarak, “burada her yer mezarlık sayılır.”

Kimliğini geri veriyor.

Sonunda Düzova!ya varmış oluyorsun.

Önce Kenarda’yı yayımlamıştık Ayhan Geçgin’den. Ardından Gençlik Düşü geldi. Kendine özgü dili ve dünyası ile dikkat çeken yazar, Son Adım ile bir kez daha okur karşısında.

Ülkenin batısından doğusuna gidildikçe, görmek duymak istemediklerimizle mesafe azaldıkça, olağan, sıradan yaşantıların birdenbire nasıl kesintiye uğrayacağı, hiçe sayılacağı, mahvolacağı hakkında sarsıcı bir tokat Son Adım. Türkiye toplumuna edebiyat içinden bir müdahale – dolaysız, sert ve tok sesli.

UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Share

Bir yanıt yazın