Dünya çapında otoriter ve militarist eğilimlerin yeni bir yükseliş evresine girdiği şu günlerde burjuva rejimin ol olağanüstü biçimler konusuna eğilmek önem taşıyor. Diğer pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da tarihsel belleği tazelemek ve geçmiş deneyimlerin sağlıklı bir değerlendirmesini yapmak gerekiyor.
Elif Çağlı bu kitapta Fransa’da Marx döneminde yaşanan Louise Bonaparte’nin 18 Brumaire deneyiminden Almanya’daki Bismarck dönemine, İtalyan ve Alman faşizminden İspanya ve Portekiz’e, Yunanistan’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş deneyimleri göz önünde bulundurarak, burjuvazinin olağanüstü rejimlerinin biçimlerini ve evrimlerini, bu rejimlerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini ve değerlendirmenin hangi teorik-politik temellere dayanması gerektiğini ortaya koyuyor.
Şüphesiz Türkiye deneyimi burada önemli bir sayfa oluşturuyor. Çağlı, Türkiye’deki burjuva rejimin kuruluş süreç ve sonraki evrimi, yaşanan darbeler ve bunların doğurduğu rejimlerin karakteri sorununu tartışarak, modern Türkiye tarihine Marksist bir perspektif ortaya koyuyor.
Elif Çağlı - Bonapartizmden Faşizme Olağanüstü Burjuva Rejimlerin Marksist Bir Tahlili
Dosya sayısı birden fazla olduğunda ilgili sayfadan indirin. (Download botunu hata verir)
UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.