Ara
Generic filters

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski – Suç ve Ceza

Dostoyevski (1821-1881): Gerek 1840 ortalarından itibaren yayımlamaya başladığı Beyaz Geceler ve Öteki gibi uzun öykü-kısa romanlarıyla, gerekse ilkini elinizde tuttuğunuz Suç ve Ceza, Budala ve Karamazov Kardeşler gibi Sibirya sürgünü sonrası büyük romanlarıyla Dostoyevski, insanın karanlık yakasını kendinden sonraki bütün romancıları derinden etkileyecek biçimde dile getirmiş büyük bir 19. yüzyıl ustasıdır. Mazlum Beyhan (1944); Yayımlamış olduğu Dostoyevski’den Suç ve Ceza ve Budala, Tolstoy’dan Çocukluğum, İlkgençliğim, Gençliğim ve Gogol’dan Arabeskler benzeri çalışmalar düşünüldüğünde, Beyhan, hiç tartışmasız son 35 yılın en önemli Rus edebiyatı çevirmenlerinden biridir.


Fyodor Mihayloviç Dostoyevski DOSTOYEVSKİ, Fiyodor Mihayloviç (1821 – 1881) Rus romancıdır. Moskova’da doğdu. Askerî mühendislik eğitimi aldı. Subay oldu. Çara karşı eylemlerinden dolayı Sibirya’ya sürüldü. Petersburg’da vefat etti. Eserlerinde psikolojik çözümlemelere yer verdi. İç çatışmaları başarıyla yansıttı. Çeşitli halk tiplerini, acı çeken, suçlu insanları romanlarının kahramanı olarak seçti. Başlıca eserleri: Roman: İnsancıklar, Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Budala, Delikanlı, Ezilenler, Kumarbaz, Ölüler Evinden Anılar, Yeraltından Notlar, Ecinniler Öykü: Öteki, Ev Sahibesi, Bir Yufka Yürekli, Namuslu Bir Hırsız, Beyaz Geceler, Ebedi Koca, Uysal Bir Ruh, Bir Adamın Düşü, Bobok

UYARI! Bu sayfada yer alan e-kitaplar tanıtım amaçlıdır. Yasal olarak indirmiş olduğunuz dosyanın 24 saat içersinde silinmesi gerekmektedir; silinmemesi durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Share

4 thoughts on “Fyodor Mihayloviç Dostoyevski – Suç ve Ceza

Bir cevap yazın